Warsztaty na temat Kodeksu Żywnościowego

Oprac. e-sieci.pl na podst. ijhar-s.gov.pl | 06/10/2008 09:59

Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (GIJHARS), z inicjatywy Polski i Szwajcarii, organizuje dziś drugie warsztaty na temat Kodeksu Żywnościowego w Warszawie. Poprzednie odbyły się rok temu.


REKLAMA




W tegorocznych warsztatach wezmą udział przedstawiciele Albanii, Armenii, Bośni i Hercegowiny, Bułgarii, Czech, Gruzji, Mołdawii, Serbii, Słowacji i Turcji. W trakcie spotkania uczestnicy zapoznają się szerzej z Kodeksem Żywnościowym. Dowiedzą się, czemu służy i jak działa oraz jakie ma zastosowanie w praktyce. Zostanie zaprezentowane studium przypadku z procedury opracowywania normy kodeksowej na temat naturalnych wód mineralnych. Tegoroczne warsztaty poprzedzają 26. Sesję Regionalnego Komitetu Koordynacyjnego Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO dla Europy zaplanowaną na 7-10 października 2008 w Warszawie.